Sprogimas

Liucijos Jagielienės kūrybos vakaras

jagieleneBalandžio 28 d dieną Mažeikių Henriko Nagio viešojoje bibliotekoje vyko poetės Liucijos Jagielienės kūrybos vakaras. Jo metu buvo pristatyta naujausia literatės eilėraščių knyga „Paukšteli, mano širdies“. Kūrybos vakaras buvo pilnas poezijos, muzikos, gėlių ir šiltų linkėjimų.

 

Gausus būrys draugų

Knygos pristatymas poetei, pedagogei L. Jagielienei – nebe naujiena. Kūrybos vakare dalyvavusieji galėjo pavartyti dar aštuonias literatės parašytas knygas.

L. Jagielienės gali didžiuotis ne tik išleistų knygų skaičiumi, bet ir draugų būriu, kurie knygos pristatyme deklamavo jos eiles. Renginyje dalyvavo kūrėjai iš Kelmės, Plungės, Platelių Mažeikių ir kitų miestų, poetės artimieji bei kiti svečiai.

L. Jagielienė gimė Joniškėlyje (Pasvalio r.) ir šiame kūrybos vakare dalyvo viešnia, atvykusi taip pat iš šio krašto – poetė Laima Užkuraitė. Ji deklamavo L. Jagielienės eiles, tačiau kiek kitaip, kaip pati juokavo, išvertusi į savo tarmę – tarmę, kuria kalbėjo ir poetės L. Jagielienės tėveliai.

Eilės tampa dainomis

Paskutinį balandžio penktadienį viešojoje bibliotekoje skambėjo ne tik poetės eilės, bet ir muzika. Knygos pristatyme dalyvę žmonės galėjo pasiklausyti dainų, kurios parašytos pagal poetės eiles. Jas atliko dainų autoriai ir atlikėjai Lena Lina Jagielienė, kuri pagal poetės eiles jau yra sukūrusi per 30 dainų, bei Kęstutis Krencius.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode