Sprogimas

LRT laidoje „Duokim garo" – Mažeikių kraštas

saulesJau šiandien, balandžio 30 dieną, 16. 45 val. pasirodys LRT laida „Duokim garo“, kuri skirta Mažeikių rajonui. Mažeikių moksleivių namų šokių studija „Saulė“ – vienas iš kolektyvų, kurį galės išvysti laidos žiūrovai. Apie filmavimo užkulisius ir jame patirtus įspūdžius kalbėjome su šokių studijos vadove Ramute Ploniene.

„Saulė ir „Griaustinis

Šokių studija „Saulė“ laidoje pasirodė kartu su Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos Sedos skyriaus pučiamųjų instrumentų orkestru „Griaustinis“. Šie kolektyvai bendradarbiauja jau virš 10 metų, ir kaip teigė R. Plonienė, jeigu kažkur kviečiamas vienas kolektyvas – kitas keliauja kartu. Kaip juokavo vadovė: „Saulė ir griaustinis – neatskiriami dangaus kūnai, taip ir mūsų kolektyvai – visur kartu“.

Nufilmavo iš pirmo karto

Pasak studijos vadovės, šokėjoms pasirodymas televizijoje – nauja patirtis, sukėlusi daug jaudulio. Pasak R. Plonienės, televizijoje dažnai būna, jog filmuoti tenka ne vieną kartą, nes yra įvairių niuansų: turi būti tinkamas garsas, vaizdas, šviesos. Vadovė džiaugėsi, jog jų kolektyvams televizinis debiutas pavyko sėkmingai – „Saulė“ ir „Griaustinis“ atliko du kūrinius, kuriuos pavyko nufilmuoti iš pirmo karto. Pasak R. Plonienės, tai pavyko ne tik dėl lydėjusios sėkmės, bet nuoseklaus ir kryptingo darbo.

Filmavimai truko tris dienas

Nors laida trunka kiek daugiau nei vieną valandą – už jos slypi ilgas darbas. Pasak R. Plonienės, mūsų krašto kolektyvai į televiziją važiavo skirtingomis dienomis – filmavimai truko tris dienas. Šokių studijos „Saulė“ vadovė negailėjo komplimentų filmavimo grupei, kuri pasak R. Plonienės, buvo labai profesionali, patarianti ir padrąsinanti.

Mažeikių kraštui skirta laida bus rodoma šiandien, balandžio 30 dieną, 16. 45 val. per LRT televiziją. Laidoje „Duokim garo“ bus galima išvysti ne tik šokių kolektyvą „Saulė“, bet ir daugelį kitų mūsų rajono kolektyvų. Laidoje taip pat bus rodomi Mažeikių krašto gražiausi objektai.

Nuotr. iš kolektyvo archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode