Sprogimas

Mongolijos kardinolas: visi šalies katalikai galės susitikti su popiežiumi

mongo„Popiežiaus vizitas padės atskleisti šio krašto grožį ir jo žmonių, saugančių labai gilias tradicijas, kilnumą“, – pasakė Vatikano radijui Ulan Batoro apaštališkasis prefektas kardinolas Giorgio Marengo, komentuodama šeštadienį Vatikane paskelbtą pranešimą, kad popiežius Pranciškus lankysis Mongolijoje rugpjūčio 31–rugsėjo 4 dienomis.

Kardinolas yra įsitikinęs, kad popiežiaus atvykimas į Mongoliją bus labai didelis padrąsinimas mažajai Mongolijos katalikų bendruomenei, kurią sudaro tik apie pusantro tūkstančio tikinčiųjų. Tikėtina, kad tai bus vienintelis apaštališkasis vizitas, kai visi vietinės Bažnyčios nariai galės susitikti su popiežiumi. Gali būti, kad net visi pateks į vieną nuotrauką su Pranciškumi.

Ulan Batoro apaštališkojoje prefektūroje, kuri apima visą šalį, dirba 75 misionieriai ir misionierės, priklausantys dešimčiai vienuolijų. Tarp jų yra 29 kunigai, iš jų 2 vietiniai kunigai, 36 seserys vienuolės ir 6 broliai vienuoliai bei 3 pasauliečiai misionieriai. Jie yra atvykę iš 27 pasaulio šalių.

Mongolijoje yra įregistruotos 9 maldos vietos. Didelė dalis misionieriškos veiklos vyksta vykdant švietimo, kultūros ir socialinius projektus, taip pat palaikomas tarpreliginis dialogas. Kardinolas pabrėžia, kad nors Bažnyčia Mongolijoje yra maža ir neturtinga, tarp krikščionių jaučiamas stiprus ryšys, spontaniška brolystė ir dvasinis užsidegimas, primenantis ankstyvosios Bažnyčios laikus.

Paskelbus apie popiežiaus kelionę į Mongoliją, į Ulan Batorą išvyko Šventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis ir tarptautinėmis organizacijomis arkivyskupas Paulas Richardas Gallagheris. Sekmadienį jis aukojo Mišias Ulan Batoro apaštališkosios prefektūros katedroje. Kelionės programoje taip pat numatyti jo susitikimai su Mongolijos prezidentu, premjeru, užsienio reikalų ministru, taip pat apsilankymas pernai atidarytame nacionaliniame Čingischano muziejuje. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode