Sprogimas

Lietuva perims pirmininkavimą Tarptautiniam transporto forumui

perimsSusisiekimo ministro Mariaus Skuodžio vadovaujama delegacija antradienį išvyksta į Tarptautinio transporto forumo (ITF) viršūnių susitikimą Leipcige (Vokietija), kurio metu Lietuva perims pirmininkavimą šiai tarptautinei organizacijai.

Gegužės 24–26 d. vyksiančiame renginyje M. Skuodis kartu su transporto ministrais iš įvairių pasaulio šalių dalyvaus ministrų apskritojo stalo diskusijose apie perėjimą prie darnesnio ir aplinkai draugiškesnio judumo, elektromobilumo ir susisiekimo inovacijų plėtrą, aplankys įvairių šalių transporto ir logistikos įmonių, tarp jų ir Lietuvos, paviljonus. 

Pirmininkavimą ITF iš Jungtinės Karalystės perimsianti Lietuva kelia ambicingus tikslus – siekti transporto neutralumo klimato kaitos atžvilgiu, sparčiai plėtoti inovacijas ir skaitmenizavimą tarptautinėse logistikos grandinėse, telkti tarptautines pastangas veiksmingam ir tvariam Ukrainos transporto infrastruktūros atstatymui.

Susitikimo metu numatyta atskira ministrų diskusija, kurioje bus tariamasi dėl tolesnės paramos Ukrainai.
Kasmet gegužės mėnesį Leipcige rengiamas ITF viršūnių susitikimas – didžiausias tarptautinis transporto politikos renginys, kuriame strateginius klausimus transporto ministrai iš įvairių pasaulio šalių aptaria kartu su verslo lyderiais, mokslininkais ir tarptautinių organizacijų atstovais. 

Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Tarptautinis transporto forumas (ITF) yra tarpvyriausybinė organizacija, kuriai priklauso 64 šalys narės. Jis veikia kaip transporto politikos analitinis centras. 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode