Marcinkevičius




„Viskas buvo raudona“: NATO susitikimo metu fiksuota dešimtys kibernetinių atakų

atakosNATO viršūnių susitikimo metu fiksuota dešimtys įvairių informacinių ir kibernetinių atakų, sako prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

„Patyrėme dešimtis, jei ne šimtus atakų viso viršūnių susitikimo ir prieš pat susitikimą metu, (...) beveik su visomis be išimties buvo susitvarkyta“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė Kęstutis Budrys.

Taip jis kalbėjo po uždaro parlamentinių Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Užsienio reikalų komitetų posėdžio NATO viršūnių susitikimo rezultatams aptarti.

„Buvo viskas raudona, kai vyko viršūnių susitikimas, ir susitvarkėme. (...) Raudona – nuo intensyvumo: buvo ir DDoS atakos, ir įvairios fišingo operacijos“, – sakė šalies vadovo patarėjas.

Jis pabrėžė, kad atakų metu „valstybės informaciniai resursai buvo apsaugoti“.

Besibaigiant Vilniaus viršūnių susitikimui, trečiadienį socialiniame tinkle „Telegram“ pasirodė informacija apie galimai nutekintus duomenis, susijusius su NATO renginio organizavimu. Dėl šio incidento policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

K. Budrys teigė, jog paviešinta informacija gali būti ir melaginga, tačiau pabrėžė, jog institucijos atlieka vertinimą.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode