Parama dėkojame




surengeUkrainos žvalgybos padaliniai, vykdydami specialią operaciją, buvo išsilaipinę Rusijos okupuotame Kryme, ketvirtadienį žiniasklaidai sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

Ukrainiečių portalui „Hromadske“ jis sakė, kad „Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos padaliniai surengė desantą kaip specialios operacijos dalį, visos užduotys buvo įvykdytos“.

Leidinys „Krym. Realii“ citavo Ukrainos žvalgybos duomenis, kad netoli Tarchankuto kyšulio įvyko mūšis, kuriame dalyvavo laivai ir lėktuvai.

Komentare visuomeniniam Ukrainos transliuotojui A. Jusovas teigė, kad tikslai buvo pasiekti, o ukrainiečių gretose aukų nebuvo.

Jis sakė, kad operacija surengta Majako ir Olenivkos gyvenvietėse.

Žvalgybos pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ priduriama, kad „vykdydami užduotį Ukrainos gynėjai įsitraukė į susišaudymą su okupantų daliniais. Dėl to priešas patyrė nuostolių tarp savo personalo, sunaikinta priešo technikos. Ukrainos vėliava taip pat vėl suplevėsavo Ukrainos Kryme“.

„Okupacinė Krymo administracija nekomentuoja šių įvykių, nepaisant masinių vietos gyventojų kreipimųsi. Vienintelis pranešimas – apie tariamą „amunicijos naikinimą pagal nustatytą grafiką“, – priduriama pranešime.

Ukrainos karinė žvalgyba išvakarėse pranešė, kad okupuotame Ukrainos Krymo pusiasalyje sunaikinta Rusijos raketinė sistema S-400.

Ukrainos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti galingas sprogimas ir į dangų kylantis didžiulis dūmų pliūpsnis.

Anot jos, sprogimas nugriaudėjo netoli Olenivkos kaimo prie Tarchankuto kyšulio Kryme.

„Tai skaudus smūgis okupantų oro gynybos sistemai“, – pareiškė ministerija. 

Maskva nekomentavo to incidento, tačiau Rusijos kariniai tinklaraštininkai teigė, kad išpuolis atskleidė šalies gynybos pajėgumų trūkumą.

2014 metais Rusijos aneksuotas Krymas Kyjivo taikiniu buvo viso karo metu, tačiau pastarosiomis savaitėmis atakos tapo intensyvesnės ir dažnesnės.

Liepą per Ukrainos dronų atakas Kryme buvo susprogdintas šaudmenų sandėlis ir apgadintas strateginę bei simbolinę reikšmes turintis tiltas, jungiantis Rusiją su pusiasaliu.

Kyjivas ne kartą yra sakęs, kad planuoja Krymą susigrąžinti.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode