Parama dėkojame




soviniaiRusijos ambasada Vašingtone trečiadienį pareiškė, jog tai, kad Jungtinės Valstijos suteiks Ukrainai pagalbos paketą, kurį sudarys amunicija tankams su nuskurdintuoju uranu, yra akivaizdus nehumaniškumo požymis. 

Tokie šaudmenys įeina į daugiau kaip 1 mlrd. dolerių (930 mln. eurų) karinės pagalbos paketą Ukrainai, apie kurį anksčiau paskelbė Jungtinės Valstijos.

120 mm šoviniai skirti JAV tankams „M1 Abrams“, kuriuos Vašingtonas pažadėjo perduoti Kyjivui iki 2023 metų pabaigos. 

JAV sprendimas yra akivaizdus nehumaniškumo požymis, platformoje „Telegram“ parašė Rusijos ambasada.

„Vašingtonas, apsėstas minties, kad Rusija patirtų „strateginį pralaimėjimą“, pasirengęs kovoti ne tik iki paskutinio ukrainiečio, bet ir uždėti kryžių ateities kartoms“, – pridūrė ji.

Šaudmenys su nuskurdintuoju uranu prieštaringai vertinami dėl to, kad ankstesnių konfliktų atvejais buvo siejami su tokiomis sveikatos problemomis kaip vėžys ir apsigimimai ten, kur jie būdavo naudojami, tačiau nėra galutinai įrodyta, kad būtent šie šaudmenys sukėlė šias ligas.

„JAV sąmoningai perduoda plataus poveikio sprogstamuosius ginklus“, – teigė Rusijos ambasada.

„Jos puikiai supranta pasekmes: sprogus tokiems šaudmenims, susidaro judantis radioaktyvus debesis“, – pridūrė ji.

Šie šaudmenys sudarys dalį iš 175 mln. dolerių (163,11 mln. eurų) vertės karinės įrangos Kyjivui, kuri bus paimta iš JAV atsargų.

Ambasada pareiškė, kad tiekdamos šiuos šaudmenis Jungtinės Valstijos demonstruoja didelį abejingumą „tiek Ukrainos dabarčiai, tiek respublikos ir jos Europos kaimynių ateičiai“.

Rusijos kariuomenė toliau sistemingai naikins Ukrainai siunčiamą ginkluotę, priduriama pareiškime.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode