Parama dėkojame




grudoLenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) nurodė, kad jo vyriausybė penktadienį, kaip buvo numatyta, neplanuoja atšaukti Ukrainos grūdų importo embargo. 

Anot jo, embargo atšaukimas pakenktų Lenkijos ūkininkams. 

„Lenkija neleis, kad mus užplūstų Ukrainos grūdai“, – antradienį socialiniame tinkle „X“ pareiškė M. Morawieckis. 

„Nepriklausomai nuo Briuselio klerkų sprendimų, mes neatversime savo sienų“, – nurodė premjeras, aktyviai dalyvaujantis spalio 15 dieną įvyksiančių parlamento rinkimų kampanijoje.

Lenkija, Vengrija ir Slovakija, pritarus Europos Sąjungai, nuo balandžio iki rugsėjo 15 dienos įvedė embargą Ukrainos žemės ūkio produktams, siekdamos išvengti pertekliaus vidaus rinkoje, dėl ko nukentėtų vietiniai ūkininkai. 

Tranzitu leidžiama įvežti tik užplombuotas prekes, kad Ukraina galėtų išsiųsti savo produkciją į užsienį, Maskvai užkertant kelią jų eksportui įprastais būdais.

M. Morawieckis šį komentarą išsakė prieš pat ministrų pasitarimą šiuo klausimu. Europos Parlamente taip pat vyks diskusijos šia tema.

Už žemės ūkį atsakingas eurokomisaras Januszas Wojciechowskis (Janušas Voicechovskis), buvęs Lenkijos žemės ūkio ministras, nurodė, kad deda visas pastangas, jog šis embargas būtų pratęstas. 

Diskusijose EP turėjo dalyvauti kai kurie lenkų ūkininkų grupių vadovai, tarp jų – Michalas Kolodziejczakas (Michalas Kolodzeičakas), kuris yra vienas iš opozicijos kandidatų spalio 15 dienos rinkimuose.

Lenkija teikia karinę ir humanitarinę pagalbą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai, tačiau po šalies ūkininkų protestų Varšuva uždraudė importuoti ukrainietiškus žemės ūkio produktus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode