Parama dėkojame




krymeRusija ketvirtadienį pranešė sunaikinusi dvi dešimtis Ukrainos bepiločių orlaivių ir katerių okupuotame Krymo pusiasalyje, Juodojoje jūroje bei dviejuose savo pasienio regionuose.

Krymas buvo Ukrainos taikinys per visą Rusijos plataus masto karo laikotarpį, tačiau pastaruoju metu išpuoliai suintensyvėjo Kyjivui žadant susigrąžinti šį Juodosios jūros pusiasalį.

„Apie 5 val. Ukrainos ginkluotosios pajėgos penkiais bepiločiais jūriniais kateriais Juodojoje jūroje bandė atakuoti Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergejus Kotovas“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Atremiant ataką, penki bepiločiai priešo kateriai buvo sunaikinti ugnimi iš standartinių laivo ginklų“, – tvirtina ministerija.

Anksčiau Maskva pranešė apie bandymus užpulti „Sergejų Kotovą“ liepą ir rugpjūtį.

Ketvirtadienį apie 5 val. 30 min. „budinčios oro gynybos sistemos sunaikino 11 bepiločių orlaivių“ virš Krymo pusiasalio, kurį Rusija 2014 metais neteisėtai aneksavo iš Ukrainos, nurodė ministerija.

Ji nepranešė, ar šios atakos pareikalavo aukų ir ar padarė žalos.

Rusijos gynybos ministerija taip pat pranešė, kad šalies pajėgos sunaikino kelis Ukrainos bepiločius, nukreiptus į jos pasienio Briansko ir Belgorodo regionus, tačiau apie aukas ir žalą kol kas nepranešė.

Pasak ministerijos, keturiose skirtingose vietose virš Briansko srities, kuri yra maždaug vienodu atstumu nutolusi nuo Kyjivo ir Maskvos, buvo numušti šeši dronai.

Gynybos ministerija pridūrė, kad trečiadienio vakarą dar vienas dronas buvo sunaikintas toliau į pietus virš Belgorodo srities.

Birželio pradžioje Ukrainai pradėjus kontrpuolimą, pastaraisiais mėnesiais Rusija atlaiko dronų atakų bangas, per kurias pavieniais atvejais buvo apgadinti pastatai, taip pat ir Maskvoje. Rusijos pareigūnai sumenkina jų reikšmę.

Tuo metu su Ukraina besiribojančios Kursko srities gubernatorius ketvirtadienį tvirtino, kad per ukrainiečių apšaudymą žuvo vienas žmogus.

„Tiotkino gyvenvietė Gluškovo rajone buvo apšaudyta iš Ukrainos pusės“, – socialiniame tinkle pranešė Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas.

„Krautuvo vairuotojas buvo mirtinai sužeistas. Vyras mirė, kol atvyko greitoji pagalba. Reiškiu gilią užuojautą žuvusiojo artimiesiems“, – sakė jis.

Ukraina šių pareiškimų nekomentavo.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode