Marcinkevičius




NŠA: vienuoliktokų lietuvių kalbos tarpiniame patikrinime sistemos trikdžių nefiksuota

sistemosLietuvių kalbos ir literatūros vienuoliktokų tarpiniame patikrinime sistemos trikdžių nefiksuota, kreiptasi tik dėl pavienių atvejų.

„Pačioje sistemoje jokių trikdžių nebuvo fiksuota. Iš mokyklų pasiekė mus informacija ir tam tikri pavieniai atvejai, kad mokyklose yra atvejų, kai nepavyksta iš karto prisijungti arba pamirštama įrašą, arba diktofoną pamirštama įjungti“, – antradienį žurnalistams sakė Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) Pasiekimų departamento direktorius Vidmantas Jurgaitis.

Jis negalėjo patikslinti, kiek sulaukta pavienių mokinių skundų – tikslūs skaičiai bus žinomi po kelių dienų.

Antradienį vienuoliktokai atliko kalbėjimo užduotį. Joje mokiniams reikėjo pristatyti pateiktą publicistinį tekstą ir padiskutuoti teksto tema. Teksto apimtis – iki 500 žodžių.

Anot NŠA atstovo, antradienį patikrinimas vyko keturiais srautais, kiekvieno iš jų metu prie sistemos jungėsi maždaug 1-1,2 tūkst. vienuoliktokų.

„Sistemai tai nėra dideli skaičiai“, – teigė jis.

V. Jurgaitis pabrėžė, kad mokykloms svarbu prieš tarpinius patikrinimus pasitikrinti, ar veikia technika, sistema.

Patikrinimas vienam mokiniui turėjo trukti 30 minučių. Iš jų 20 min. skirta pasiruošti, ir 10 min. užduočiai atlikti. 

Kai kuriems vienuoliktokams piktinantis dėl sutrumpėjusio pasiruošimo laiko, V. Jurgaitis sakė, kad grafike numatyta 10 minučių pertrauka tarp mokinių.

„Tie intervalai ir leidžia amortizuoti tas minutes apie kurias jūs kalbate“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Jurgaičio, mokiniai dėl tarpinio patikrinimo gali kreiptis į NŠA, jų skundai bus išnagrinėti individualiai.

Praėjusią savaitę vienuoliktokai laikė biologijos ir geografijos tarpinius patikrinimus, o gegužės pradžioje jų laukia trys paskutiniai tarpiniai patikrinimai: inžinerinių technologijų, chemijos ir istorijos.​

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai.

Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė ir turės galimybę rezultatą pagerinti. Jei per tarpinį patikrinimą mokinys surinks 0 (nulį) taškų, jis vis tiek galės laikyti to dalyko brandos egzaminą.

Jei mokinio netenkintų tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis galės perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą. Perlaikymas kol kas numatytas kitais metais.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode