Marcinkevičius




Kodėl verta namuose įsirengti židinį?

zidinysŽidiniai yra namų apstatymo elementai, turintys įtakos jo atmosferai ir suteikiantys šeimyniškumo. Židinys dažniausiai užima reprezentacinę vietą svetainėje, taip sukurdamas nepakartojamą erdvę poilsiui, skatinančią leisti laiką su artimaisiais. Židiniai taip pat neįkainojami vėsiais vakarais, kai po sunkios dienos galėsite atsipalaiduoti grožėdamiesi už stiklo šokančiomis liepsnomis. Tačiau daugelis žmonių vis dar mano, kad židinys yra nereikalingos išlaidos, atsisako jo įrengimo. Ar esate tikri, kad šis sprendimas teisingas? Štai keletas privalumų, kurie įtikins, kad židinys yra gera idėja.

Židinys – nepakartojamą atmosferą namuose

Židinių savininkai neabejotinai vertina nepakartojamą atmosferą, kurią pajusite iškart įėję į patalpą, kurioje kūrenasi židinys. Liepsnų stebėjimas ir šildymasis jų šiluma taip pat padeda atsipalaiduoti, o tokių pojūčių nesuteiks net pats dekoratyviausias šildytuvas. Vėsūs vakarai, praleisti su artimaisiais prie židinio, stiprina ryšius ir skatina pokalbius – visa tai dėka nepakartojamos artumo atmosferos.

Židinys yra papildomas šildymo šaltinis

Prieš nusprendžiant įsigyti židinį, verta investuoti į karšto oro paskirstymo sistemą. Dėl to galite žymiai sumažinti šildymo išlaidas, nes kūrenant židinyje šiluma pasklinda po visą namą. Karšto oro paskirstymo sistemos atveju šiluma teka per specialiai sukonstruotą instaliaciją ir paskirstoma į pasirinktas patalpas. Židiniai su vandens apvalkalu šilumos radiatoriais, gali būti pagrindinis šilumos šaltinis visame name. Židiniai taip pat nepamainomi sugedus centriniam šildymui ar norint sutaupyti, nes šildymas židiniu kainuoja daug pigiau.

Židinys yra papildomas dekoratyvinis elementas

Daugelis žmonių židinius renkasi įrengti daugiausia dėl dekoratyvinių priežasčių. Nieko keisto, nes puikiai suprojektuotas židinys ir parinktas korpusas suteikia nuostabų vizualinį efektą. Židiniai gali būti gaminami iš įvairių medžiagų, su šoniniu įdėklu ir dekoruoti papildomais fasadais, kurių dėka atrodo neįprastai. Kalbant apie židinio apdailą, jus riboja tik jūsų vaizduotė, nes daugelis įmonių specializuojasi projektuojant pagal užsakymą pagamintus korpusus, atsižvelgiant į originalias, kartais neįprastas klientų idėjas. Jei nesate toks kūrybingas, galite nusipirkti paruoštą židinio įdėklą iš daugybės galimų dizainų. Pasirinkimas didžiulis, todėl apdailos stilių nesunkiai priderinsite prie likusio interjero dizaino. Rinkoje yra klasikinių, kaimiškų, modernių ir daugiau dizainerių sukurtų židinių, kurie tikrai nepalengvins galutinio sprendimo.

23-269a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode