Parama dėkojame




Patarimai, kaip išrinkti patalynę kūdikiams ir vaikams

patvaikKiekvieni tėvai galėtų patvirtinti, kad miego kokybė turi daug įtakos vaikų nuotaikai ir gerai savijautai, tad mūsų pareiga – užtikrinti, jog jos galėtų kuo geriau pailsėti. Prie to ženkliai prisideda pasirinkti patalai, pradedant čiužiniu ir baigiant užvalkalais. Kiekvienu atveju reikia atsižvelgti į keletą pagrindinių kriterijų – šį kartą išskirsime pagrindinius iš jų.

Čiužiniai

Kūdikiams skirti čiužinukai turėtų būti kieti ir tvirti – taip bus užtikrinama tinkama stuburo atrama ir taisyklingas jo vystymasis. Norint išsaugoti higienišką aplinką, verta pagalvoti ir apie papildomą paklotą – jis turėtų būti iš natūralaus pluošto. Kitu atveju pirmenybę reikėtų teikti čiužiniams, kurie turi nuimamus ir skalbiamus užvalkalus.

Kalbant apie čiužinių medžiagas, kone optimaliausiu pasirinkimu yra laikomas putų poliuretanas. Tokie gaminiai dažniausiai yra vidutinio kietumo, lengvai prisitaikantys prie kūno svorio ir nesukeliantys alerginių reakcijų. Iki vienerių metų galima rinktis ir grikių lukštų užpildą turinčius gaminius, tačiau juos kiekvieną rytą reikės gerai išpurtyti. O kai vaikutis paaugs, bus galima pagalvoti ir apie kokosų pluoštą – nors kartais teigiama, kad jis puikiai tinka net ir naujagimiams, taip pat pasitaiko nuomonių, jog mažesnėms atžaloms toks čiužinys gali būti per kietas. Geriausia šias savybes patikrinti individualiai.

Pagalvės

Kūdikiams pagalvė nėra reikalinga – naudojant ją, atžalėlės smakras gali įsiremti į krūtinę, tad jam bus sunku kvėpuoti. Mažyliui kiek paaugus ir sustiprėjus, bus galima rinktis itin plonas, kelių centimetrų pagalvėles – pirmenybę teikite tvirtiems, tačiau ne kietiems modeliams. Jų medžiagos turėtų būti kuo natūralesnės – pavyzdžiui, puikiai tinka medvilnė ar vilna.  

Vaikui augant, pagalvės taip pat galės didėti – tuomet jas rinksitės kaip sau, atsižvelgdami į jų miegojimo įpročius ir asmeninį komfortą: juk kiekvienam iš mūsų patinka skirtingi jų aukščiai ir dydžiai. El. parduotuvėjePigu.lt pagalvės nustebins gausia įvairove – čia tikrai surasite tokią, kuri bus tinkama Jūsų atžaloms.

Antklodės

Patariama įsigyti dvi antklodes – vasarinę ir žieminę. Tiesa, abiem atvejais puikiai tinka vilnos gaminiai: ši medžiaga vertinama dėl puikių drėgmės sugėrimo ir jos išgarinimo savybių. Vilna padeda odai kvėpuoti, gerina kraujotaką ir užtikrina kokybišką atžalų miegą – dėl to tokias antklodes galima pirkti ir kūdikiams. Tiesa, kartais jos iškeičiamos į miegmaišius: jei mažylis nakties metu aktyviai juda, tokie užklotai neleidžia jam sušalti.

Vaikams paaugus, galima pagalvoti ir apie kitus užpildus – pavyzdžiui, išbandyti pūkų antklodes. Tačiau bet kuriuo atveju reikėtų įsitikinti, kad atitinkami gaminiai bus laidūs orui, nekeliantys alergijų ir lengvai prižiūrimi – tokias antklodes be papildomų rūpesčių bus galima naudoti ilgu metus.

Patalynės užvalkalai

Kai pagrindinėpatalynė kūdikiams ir vaikams bus išrinkta, beliks pasirūpinti jos užvalkalais. Žinoma, pirmiausiai reikės atrasti tinkamą dydį, tačiau ne mažiau svarbu pasidomėti ir medžiagomis, kurios turės tiesioginį sąlytį su vaikučių oda. Pirmenybę reikėtų teikti švelnioms, maloniai prie odos besiliečiančioms ir gerai kvėpuojančioms medžiagoms – dažnai minima medvilnė ar flanelė, tačiau galima rasti ir kitų tinkamų variantų.

Reikėtų paminėti, jog renkant užvalkalus vyresniems vaikams, bus svarbi ir jų išvaizda. Nors miego kokybei įtakos tai neturės, tikėtina, kad mažyliai daug mieliau keliaus į lovą tuo atveju, jeigu patalai bus papuošti jų mėgstamais personažais. Šiuo atveju turėsite itin platų pasirinkimą – jei kyla abejonių, galite pasitarti su pačiais vaikais.

Atsižvelgę į visus šiuos aspektus, turėtumėte lengvai nuspręsti, kuri patalynė Jūsų atžaloms bus pati tinkamiausia. Variantų dabar tikrai netrūksta – svarbu tiksliai žinoti, ko ieškote. 

23-301

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode