Cirkas




Mokytojų atlyginimams didinti papildomai skirta beveik 32 mln. eurų

pinig4789Mokytojų atlyginimams šiemet papildomai pridėjus dar beveik 32 mln. eurų, nuo rugsėjo bus įgyvendintas švietimo susitarimas dėl pedagogų darbo užmokesčio, sako finansų ministrė.

„Tai užtikrins, kad Vyriausybės tikslas ir švietimo susitarime numatytas tikslas, jog mokytojų atlyginimai pasieks 130 proc., yra įgyvendintas“, – trečiadienį žurnalistams sakė Gintarė Skaistė.

Ministrų kabineto sprendimu mokytojų atlyginimams didinti nuo rugsėjo mėnesio papildomai skirta 31,9 mln. eurų.

Šios sumos reikia, kad vidutinis pedagogų darbo užmokestis pasiektų 130 proc. šalies vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VDU), kaip numatyta nacionaliniame švietimo susitarime.

„Atnaujinus ekonomines projekcijas ir įvertinus, kiek vidutinis atlyginimas Lietuvoje augs 2024 metais, paskaičiuota, kad nuo rugsėjo 1 dienos mokytojų atlyginimai turėtų augti 15,5 procento“, – sakė G. Skaistė.

„Buvo daug visokiausių bandymų teigti priešingai, bet kadangi biudžeto įstatymas iš karto tą numatė, dabar atnaujinę projekcijas, tą ir galime padaryti“, – per Vyriausybės posėdį teigė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Praėjusių metų gruodį priėmus valstybės biudžetą, nuo šių metų sausio mokytojams algos pakeltos 10 proc., o nuo rugsėjo nuspręsta pakelti tiek, kad būtų pasiektas 130 proc. VDU rodiklis.

Dėl per mažų atlyginimų ir neįgyvendinamo nacionalinio švietimo susitarimo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga pernai rugsėjį buvo pradėjusi neterminuotą streiką.

Jis su pertrauka truko iki biudžeto priėmimo gruodį. Protestavę mokytojai tvirtino neuždirbantys susitarime numatyto altyginimo.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode