Cirkas




Kaip logistikos įmonės, gabenančios pavojingus krovinius, užtikrina jų saugumą?

logistikaPavojingų krovinių vežimas – tai veikla, kuriai reikia ypatingo atidumo ir dėmesio dėl jos keliamos rizikos žmonių sveikatai, saugai ir aplinkai. Šiame straipsnyje aptarsime 5 pagrindinius aspektus, užtikrinančius saugų ir veiksmingą pavojingų krovinių vežimą: nuo tarptautinių taisyklių laikymosi iki patvirtintų pakuočių naudojimo ir teisingų dokumentų.

Kaip logistikos įmonės užtikrina pavojingų krovinių saugumą?

1. Žino tarptautines taisykles ir jų laikosi

Pavojingų krovinių vežimui taikomos griežtos tarptautinės taisyklės, pavyzdžiui, ADR, IMDG, IATA/ICAO ir RID. Šiuose susitarimuose nustatyti klasifikavimo kriterijai, pakavimo reikalavimai, ženklinimas etiketėmis, būtini dokumentai, personalo mokymas ir pakrovimo bei iškrovimo procedūros. Atsakingos logistikos įmonės, tokios kaip 3PLDGM žino šias taisykles ir jų laikosi, jog būtų užtikrinta sauga.2

2. Naudoja patvirtintas pakuotes

Dėl pavojingo šių krovinių pobūdžio labai svarbu naudoti tinkamas ir patvirtintas talpyklas ir pakuotes. Šioms pakuotėms atlikti specialūs bandymai ir testai, kad būtų užtikrintas jų tvirtumas ir saugumas. Siekiant apsaugoti žmones ir aplinką vežant pavojingus krovinius, būtina laikytis patvirtintų pakuočių standartų.

3. Pasirūpina tinkamais dokumentais

Prie kiekvieno pavojingų krovinių vežimo turi būti pridedamas važtaraštis, kuriame pateikiama išsami informacija apie krovinį, vežime dalyvaujančius asmenis ir yra transporto priemonės registracijos numeris. Šie dokumentai yra būtini, o jų nebuvimas gali būti laikomas rimtu pažeidimu.

4. Atlieka teisės aktuose numatytus patikrinimus

Pakraunant ir iškraunant pavojingus krovinius, svarbu atlikti teisės aktuose numatytus patikrinimus, kad būtų įsitikinta, jog laikomasi visų saugos reikalavimų. Tai apima dokumentų, įrangos ir naudojamų transporto priemonių patikrinimą. Logistikos įmonės, gabenančios pavojingus krovinius atkreipia dėmesį į detales ir prieš pradėdami arba baigdami vežimą įsitikina, kad viskas yra tvarkoje.

5. Tinkamai paženklina transporto priemones

Pavojingus krovinius vežančios transporto priemonės turi būti tinkamai pažymėtos oranžinėmis teisės aktų nustatytomis lentelėmis. Šios lentelės informuoja kitus vairuotojus ir asmenis apie vežamą pavojingą krovinį. Be to, cisterninės transporto priemonės turi būti paženklintos sunumeruotais oranžiniais plakatais, kuriuose nurodomas vežamo krovinio pavojingumo identifikavimo numeris ir JT numeris. Profesionalios logistikos įmonės įsitikina, kad transporto priemonės tinkamai paženklintos lentelėmis, įspėjančiomis kitus asmenis apie pavojingą krovinį.

24-65f

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode