Cirkas




Prezidentas paskyrė švietimo ir socialinės apsaugos ministrus

prez.g.nausedaprezidenturosPrezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskyrė parlamentarę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę švietimo, mokslo ir sporto ministre bei dabartinį viceministrą Vytautą Šilinską socialinės apsaugos ir darbo ministru.

Šias kandidatūras premjerė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusią savaitę.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nuolatinio vadovo neturėjo nuo balandžio, kai atsistatydino Gintautas Jakštas, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos asmeninių ryšių iš pareigų pasitraukė anksčiau birželį.

V. Šilinskas dirbo socialinės apsaugos ir darbo viceministru, o R. Morkūnaitė-Mikulėnienė yra Seimo vicepirmininkė, Europos reikalų komiteto pirmininkė ir valdančiųjų konservatorių frakcijos parlamente seniūnė.

40-metė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė į Seimą renkama nuo 2016 metų, 2009-2014 metais ji dirbo Europos Parlamento nare.

2023-2023 metais ir 2019-2020 metais politikė dirbo Seimo Švietimo ir mokslo komitete.

38-erių V. Šilinskas ministerijoje yra atsakingas už darbo teisę, darbo rinką, darbuotojų saugą ir sveikatą bei socialinį draudimą (išskyrus pensijas), kuruoja „Sodrą“, Užimtumo tarnybą ir Valstybinę darbo inspekciją.

V. Šilinskas anksčiau dirbo advokatu, yra darbo teisės specialistas.

Jis Žinių radijui ketvirtadienį patvirtino sulaukęs kvietimų dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau atsisakęs.

„Tikrai daug svarsčiau, bet nusprendžiau, kad tai nebūtų ta vieta, kur galėčiau daugiausiai vertės sukurti“, – prieš pat paskyrimą į ministrus sakė V. Šilinskas.

„Einant į Seimą lemia ne diplomai, lemia, kiek tu turi kontaktų, kiek pasitiki tuo žmogumi, kiek pažįsti, galų gale. Reikėtų eiti spausti rankas, bendrauti su žmonėmis, kalbėtis, rodyti empatiją. Čia, manau nebūtų ta vieta, kur galėčiau daugiausiai vertės sukurti“, – teigė jis.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode