Cirkas




Į EP išrinktas A. Veryga Seimo nario mandato atsisako nuo liepos 15-osios

verygaesVyriausioji rinkimų komisija (VRK) pranešė penktadienį gavusi Seimo nario „valstiečio“ Aurelijaus Verygos pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo nuo liepos 15 dienos.

A. Veryga iš Seimo traukiasi, nes Seimo nario pareigos nesuderinamos su Europos Parlamento nario pareigomis.

Į Europos Parlamentą išrinktas asmuo turi likus ne mažiau kaip septynioms dienoms iki pirmo naujos kadencijos Europos Parlamento posėdžio atsisakyti nesuderinamų pareigų.

Pirmasis Europos Parlamento plenarinis posėdis numatytas liepos 16 dieną.

Anot VRK pranešimo, gavusi Seimo nario atsisakymą toliau dirbti Lietuvos parlamente, Rinkimų komisija kitos savaitės posėdyje konstatuos, kad daugiamandatėje apygardoje išrinkto Seimo nario vietą turi užimti sekantis kandidatas sąraše, sutinkantis eiti šias pareigas.

BNS jau rašė, kad A. Verygai išvykus dirbti į Europos Parlamentą liksianti laisva vieta Lietuvos Seime nevilioja politikų ją užimti dėl itin trumpo laiko iki kadencijos pabaigos.

Prasmės porai mėnesių eiti dirbti į Seimą nemato Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų į Seimo narius sąraše pirmasis po brūkšnio esantis Plungės rajono savivaldybės tarybos narys Andriejus Stančikas, po jo einanti Kauno miesto politikė Aušra Papirtienė, Raseinių meras Arvydas Nekrošius, kredito biuro „Creditinfo Lietuva“ verslo plėtros ir strategijos vadovė Jekaterina Rojaka.

Pirminiais duomenimis, tapti Seimo nariu gali 32-uoju kandidatų sąraše įrašytas buvęs sportininkas Kęstutis Smirnovas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode