Cirkas




K. Bartoševičiaus byloje – nukentėjusiųjų apklausų analizė, jis pats prašo leidimo išvykti

isvyktiDėl seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius teisiamo eksparlamentaro Kristijono Bartoševičiaus byloje pradėjus rašytinių įrodymų tyrimą, peržiūrimi nukentėjusiųjų apklausų vaizdo įrašai, kaltinamasis teismo taip pat prašo leisti jam išvykti iš Lietuvos.

Apie tai BNS po ketvirtadienio posėdžio informavo Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

„Teismas, kaip ir buvo suplanavęs, pradėjo rašytinių bylos įrodymų tyrimą. Šiandien buvo peržiūrėtas vieno nukentėjusiojo ikiteisminio tyrimo metu atliktos apklausos vaizdo įrašas“, – nurodė ji.

„Kadangi nukentėjusieji patys nedalyvauja teisme, tokiu atveju pagal procesą yra susipažįstama su jų ikiteisminio tyrimo metu atliktomis apklausomis, kas ten yra šnekama“, – pridūrė J. Gudelienė.

Pasak jos, K. Bartoševičius taip pat pateikė teismui prašymą leisti jam vasaros laikotarpiu išvykti už Lietuvos ribų. Tuo metu kaltinamojo gynėjas prašo kaip liudytojus apklausti kelis asmenis, kurie nebuvo apklausti ikiteisminio tyrimo metu.

Dėl šių prašymų teismas nutartį skelbs penktadienio rytą.

„Toliau bus susipažįstama su nukentėjusiųjų ikiteisminio tyrimo metu atliktų apklausų vaizdo įrašais“, – sakė teismo atstovė.

Artimiausias posėdis šioje byloje suplanuotas rugsėjo 2-ąją.

Buvęs Seimo narys K. Bartoševičius kaltinamas padaręs dešimt nusikalstamų veikų: dvi – dėl mažamečio bei nepilnamečio asmens seksualinio prievartavimo, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo ir keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti keturi vaikai. Teismas taip pat yra priėmęs tris nukentėjusiųjų atstovų civilinius ieškinius.

K. Bartoševičius kaltės nepripažįsta.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo 2022-ųjų lapkričio.

Byla teismui perduota pernai liepą. Jos nagrinėjimas vyksta uždaruose posėdžiuose, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode