Cirkas




Ašvaganda: naudingas augalas iš rytų

asvagandaAšvaganda, dar vadinama migdomąja vitanija arba indiškuoju ženšeniu, yra vienas iš seniausių ir labiausiai vertinamų augalų. Šis adaptogeninėmis savybėmis pasižymintis augalas yra plačiai naudojamas visame pasaulyje. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra ašvaganda, kur ji auga, kaip ji naudojama bei kokių papildų su ašvaganda yra šiandieninėje rinkoje.

 

Susipažinkime su ašvaganda

Ašvaganda (lot. Withania somnifera) yra daugiametis augalas, priklausantis nakvišinių (Solanaceae) šeimai. Šio augalo pavadinimas kilęs iš sanskrito kalbos: „ašva“ reiškia „arklys“, o „ganda“ – „kvapas“, nurodant stiprų kvapą ir galią, kurią augalas suteikia. Ašvaganda yra žinoma dėl savo adaptogeninių savybių, taip pat šis augalas padeda atsipalaiduoti ir palaikyti normalią psichinę sveikatą bei prisideda prie miego kokybės palaikymo ir atsparumo stresui.

Ašvaganda natūraliai auga Indijoje, Pakistane, Šri Lankoje ir kai kuriose Afrikos dalyse. Tai iki 1–1,5 metro aukščio augalas su žaliais, elipsės formos lapais ir mažais, žaliais ar geltonais žiedais. Augalas taip pat turi raudonai oranžinius vaisius, kurie išsiskiria ryškiomis spalvomis. Ašvaganda mėgsta saulėtas vietas ir gerai drenuojamą dirvą, dažnai auga laukinėse vietovėse, tačiau taip pat yra kultivuojama dėl savo naudingųjų savybių.

O kokie ašvagandos papildai egzistuoja šiandieninėje rinkoje?

Šiandien ašvaganda yra plačiai prieinama papildų pavidalu. Rinkoje galima rasti ašvagandos kapsulių, tablečių, miltelių ir skystų ekstraktų. Kiekvienu individualiu atveju galima rinktis jums priimtiniausią papildo formą. Vieniems lengviau yra nuryti kapsules ar tabletes, kiti mieliau vartoja papildą skysta forma, o treti mėgsta barstyti papildo miltelius ant košių, dėti į kokteilius ir pan. Plati pasiūla leidžia išsirinkti jums priimtiniausią variantą.

Ašvagandos papildai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori palaikyti miego kokybę ir psichinę sveikatą. Rinkdamiesi ašvagandos papildus galėsite būti tikri dėl jų dozės bei medžiagos kokybės. Be to – nereikės jaudintis dėl pačios šaknies paruošimo, nereikės išmanyti technikos ar apdirbimo būtų. Premium maisto papildai gerai savijautai – puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kokybės ir patogumo. Norint įsigyti kokybiškų ašvagandos papildų, rekomenduojame rinktis patikimas internetines parduotuves. Internetu galite rasti platų produktų asortimentą, palyginti kainas ir perskaityti kitų vartotojų atsiliepimus. Tai leis jums rasti geriausius ašvagandos papildus pagal jūsų poreikius ir biudžetą. Jei norite išbandyti ašvagandą, apsvarstykite galimybę įsigyti papildų internetu ir atrasti šio augalo naudą patys.

24-62

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode