Cirkas




Seimas po svarstymo pritarė solidarumo mokesčio pratęsimui dar metams

pratesimoSeimas antradienį po svarstymo pritarė pataisoms, numatančioms dar vienriems metams pratęsti laikinąjį bankų solidarumo mokestį kaip papildomą lėšų gynybai šaltinį.

Už tai antradienį balsavo 108 Seimo nariai, prieš buvo vienintelis liberalas Andrius Bagdonas, o devyni valdančiųjų koalicijai priklausantys liberalai ir „laisviečiai“ susilaikė. Galutinis balsavimas planuojamas kitą savaitę.

Buvęs krašto apsaugos ministras konservatorius Arvydas Anušauskas tikino, kad visos lėšos iš šio mokesčio buvo ir yra naudojamos tik krašto apsaugos reikmėms.

Tuo metu A. Bagdonas klausė, ar toks pratęsimas neprieštarauja Konstitucijai. Jis taip pat pabrėžė, kad pratęsiant šį mokestį yra laužomas pažadas, duotas bankams jį įvedant.

Seimas pritarė parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pateiktam solidarumo mokesčio variantui, kuris nesiskiria nuo Vyriausybės teiktų pakeitimų. Opozicijos siūlymo mokestį paversti nuolatiniu ir rinkti pagal šiek tiek kitokius principus komitetas nepalaikė.

Lietuvos banko skaičiavimais, kitąmet iš solidarumo mokesčio būtų galima surinkti 50-70 mln. eurų. 

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode