Cirkas




Seimas: elektroninės paslaugos bus saugesnės

saugesnesLietuvos verslui ir piliečiams bus teikiamos saugesnės elektroninės paslaugos, produktai ir turinys internete – Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Informacinės visuomenės paslaugų įstatymo pataisas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad taip siekiama sumažinti grėsmes, kurias kelia neteisėto turinio ar dezinformacijos sklaida internete.

„Jie (pokyčiai – BNS) efektyviau apsaugos žodžio laisvę, mažins diskriminaciją, užtikrins asmenų privatumą ir duomenų apsaugą. Taip pat šie pokyčiai užtikrins saugesnes paslaugas ir elektroninę prekybą, nes įtvirtinamos platesnės vartotojus ginančios priemonės“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Įstatymas įgyvendina ES skaitmeninių paslaugų aktą ir nustato naujas pareigas tarpininkams: interneto platformoms, paieškos sistemoms, prieglobos, podėliavimo ir paprasto perdavimo paslaugoms.

Nurodoma, kad tiekėjų pareigos apima vidaus skundų nagrinėjimo sistemą, privalomą motyvų paaiškinimą užblokavus turinį, skaidrumo ataskaitas, pranešimų ir veiksmų dėl neteisėto turinio šalinimo mechanizmą.

Elektroninėse prekyvietėse taip pat bus atsitiktine tvarka tikrinama, ar siūlomi produktai nėra neteisėti ar pavojingi, o vartotojai bus informuojami apie parduotas neteisėtas prekes.

Institucijos kartu analizuos riziką, kylančią dėl labai didelių interneto platformų ir paieškos sistemų paslaugų. Vartotojai dėl pažeidimų galės teikti skundus institucijoms pagal jų kuruojamas sritis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode