Cirkas




Opozicija M. Navickienės elgesį vadina nebrandžiu, palaiko sprendimą trauktis

palaikoOpozicija sako, kad skrydį privačiu lėktuvu nuslėpusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė elgėsi nebrandžiai, tačiau palaiko jos sprendimą trauktis iš užimamų pareigų.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė taip pat teigė, kad po susiklosčiusios situacijos M. Navickienė privalėjo trauktis.

„Ji dar tikėjosi iki paskutinės minutės (išsaugoti postą – BNS), bandė nuo vienos kojos strapalioti ant kitos, (...) ministrės bandymas meluoti ir nesupratimas, kad politikoje taip elgtis negalima, tokiu atveju turi nebemeluoti, nebeslėpti, suprasti, kad padarei klaidas, pripažink, kad kuo mažiau pakenktų ateičiai“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį sakė R. Budbergytė.

Socialdemokratė teigė nesuprantanti, kaip M. Navickienė nesuprato painiojanti viešus ir privačius interesus.

„Ji skrenda privačiu lėktuvu ir galvoja, kad apie tai galima nuslėpti, kad niekas nesužinos ir kad tai etiška? Klausimas, kaip ji, kaip politikė, galvoja, kad kai naudojiesi privačiu lėktuvu, ar tai etiška, kai tu to nedeklaruoji“, – kalbėjo R. Budbergytė.

„Man tai keista, kaip taip nebrandžiai elgtis, matau didžiulę nebrandą ir neetiško elgesio pavyzdį“, – pridūrė ji.

Jos nuomone, M. Navickienės atsistatydinimas yra smūgis konservatoriams prieš rinkimus.

„Nėra viskas taip gražu, kaip bandoma pastaruoju metu pateikti, kad Vyriausybė darbinga, aktyvi ir skaidri“, – kalbėjo R. Budbergytė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako, kad M. Navickienės sprendimas trauktis – teisingas.

Pasak jo, M. Navickienė turėjo suprasti, kad politikams yra keliami kiti skaidrumo bei viešų ir privačių interesų standartai.

„Ne vienas ministras jau po skraidymo krenta, turbūt trečias. Bet tas toks naivus paaiškinimas, kad aš nežinau, kas tai yra, kad nėra interesų konflikto viešų ir privačių, skamba keistai. Ministrė turėtų žinoti, kad gavus dovaną ne iš giminaičio (...) reikia deklaruoti tą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Demokratų lyderis teigė, kad, jo nuomone, M. Navickiene buvo viena iš gerai dirbusių Vyriausybės narių.

„Viena iš dviejų kuri dirbo neblogai, gaila“, – sakė S. Skvernelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė taip pat teigiamai vertina M. Navickienės sprendimą.

„Manau, kad pats laikas suprasti, kad dvigubų standartų valstybėje neturėtų būti, jei kada nors taikei kitiems ir tie ministrai atsistatydino, tai aš matau labai panašią situaciją, galbūt dar sužinosime ką nors ir daugiau“, – sakė A. Norkienė.

„Šiaip ministrę gerbiu už tai, kad ji priėmė tokį sprendimą ir tikimės, kad premjerė tenkins“, – pridūrė ji.

A. Norkienė sakė, kad „valstiečių“ frakcija ruošiasi dėl šios situacijos kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). R. Budbergytė teigė, kad socialdemokratai taip pat gali prisidėti prie šio kreipimosi. Kreiptis į etikos sargus žadėjo ir pati M. Navickienė.

S. Skvernelis teigė, kad nors Vyriausybėje trūksta dviejų ministrų, o prezidentas Gitanas Nausėda teigė norintis matyti pokyčius Ministrų kabinete, Vyriausybės likimas priklauso nuo koalicijos partnerių.

„Ar sulauks pasitikėjimo, labai greitai matysime, priklauso nuo koalicijos partnerių. (...) Pabaigs, matyt, kadenciją“, – kalbėjo S. Skvernelis.

A. Norkienė teigė, kad Vyriausybės likimas yra „didelis galvosūkis valdantiesiems“.

„Pažiūrėsime, į ką viskas dabar išvirs iš tiesų“, – sakė „valstietė“.

M. Navickienė atsistatydino sulaukusi vis daugiau klausimų dėl jos pačios ir sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“ bei bendrovės savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad sutarė su ministre dėl atsistatydinimo paaiškėjus apie jos skrydį privačiu lėktuvu į Dubajų su I. Trinkūnaite ir V. Germanu.

I. Trinkūnaitė yra M. Navickienės sutuoktinio brolio žmonos sesuo.

G. Nausėda ketvirtadienį tenkino ministrės prašymą atsistatydinti.

Autoriai: Augustas Stankevičius, Vilmantas Venckūnas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode