Cirkas




Kas yra aknė ir kaip ji gydoma?

akneAknė – tai dažniausiai pasitaikanti odos liga, kai ši nusėjama spuogais. Pastarieji dar smarkiau plinta, kai kantrybės netekę žmonės ima mėginti juos išspausti. To jokiu būdu negalima daryti, nes tada odoje dar labiau įsibėgėja uždegiminis procesas, o buvusių spuogų vietose ima formuotis randeliai arba pigmentinės dėmės.

Kodėl spuogų sukelto odos uždegimo gydymui yra reikalingas kompleksinis gydymas?

Nors iš pradžių, kol aknė nėra kaip reikiant įsisiautėjusi, gali užtekti ir paviršinio odos šveitimo su glikolio arba salicilo rūgšties turinčiomis kosmetinėmis priemonėmis bei giluminio manualinio jos valymo ar lazerinės terapijos, tačiau to dar gali neužtekti.

Gali prireikti ir kompleksinio gydymo, į kurį įeina ir psichologų, kosmetologų bei dietologų pagalba. Visos kartu taikomos spuogų gydymo priemonės dažniausiai baigiasi puikiais rezultatais. Atsakingai rūpinantis ne tik išore, bet ir vidine būsena galima išvengti spuogų įsigalėjimo.

Kokios priemonės naudojamos gydant lengvos formos aknę?

Kol aknės forma tebėra lengva, dermatologai pirmiausiai vietiniam naudojimui skiria kosmetines priemones, kuriose esama retinoidų ir benzoilo peroksido. Jei per tris mėnesius spuogai nepranyksta, tada iš pradžių įprastai yra skiriami tepamieji antibiotikai, kaip tarpinė priemonė pereinant prie gydymo geriamaisiais antibiotikais.

Deja, toks gydymas ne visada yra veiksmingas, nes tradicinės priemonės veikia tik odos paviršių, išvalo riebalais užkimštas poras, kas trumpam laikui pristabdo spuogų atsiradimą, nes nepakanka pašalinti pasekmes, būtina atkreipti reikiamą dėmesį į aknės atsiradimo priežastis.

Kas itin efektingai padeda susidoroti su spuogais?

Jei įprastinės kosmetinės ir farmacinės spuogų gydymo priemonės veikia tik odos paviršių, tai spuogų šalinimas lazeriu tampa tikrąja kova su spuogų atsiradimo priežastimis. Lazerio spindulys, nesukeldamas diskomforto, giliai įsismelkia į odą, pasiekdamas plaukų šaknų maišelius ir riebalines liaukas.

Šio spindulio perduodama šiluma išardo uždegiminius židinius, naikina riebalinėse liaukose įsikūrusias bakterijas. Todėl po taikytos lazerinės procedūros sumažėja odos paraudimai, prapuola spuogai, nes iš vidaus pašalinus pūlinukus bei riebalų perteklių, užkertamas kelias naujiems spuogams atsirasti. O jeigu jus apniko spuogai, jais atsikratyti padės dermatologų įkurta įmonė:https://lazeriniscentras.lt/paslaugos/odos-ligos-dermatologija/spuogai/

24-63

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode