Cirkas




Teisėsauga kol kas nekomentuoja, ar tirs galimą „Beta Media“ sukčiavimą

betaValstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) trečiadienį kreipėsi į teisėsaugą prašydama ištirti apie bankrotą paskelbusios apsipirkimo svetainių beta.lt ir grupinis.lt valdytojos „Beta Media“ galimą sukčiavimą. Kai kurių teisėsaugos institucijų atstovai patvirtino gavę prašymą, tačiau kol kas negalėjo pasakyti, ar pradės tyrimus.

Vartotojų tarnybos atstovė Dalia Malinauskienė BNS pranešė, kad tokie raštai išsiųsti Generalinei prokuratūrai, Policijos departamentui, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

„Aprašome gautus prašymus ir visą informaciją bei prašome įvertinti ir imtis veiksmų pagal kompetenciją“, – sakė D. Malinauskienė.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS patvirtino, kad tarnybos pranešimas gautas, tačiau sprendimų dar nėra.

„Teoriškai gavus medžiagą per 10 dienų yra priimamas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar ne“, – sakė R. Matonis.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS taip pat teigė, kad institucija raštas dėl „Beta Media“ perduotas nagrinėti.

FNTT ir VMI atstovai situacijos BNS pakomentuoti kol kas negalėjo.

Antradienį D. Malinauskienė BNS sakė, kad vartotojai tarnybai skundėsi, jog prieš paskelbdama apie bankroto inicijavimą „Beta Media“ skelbė 20-30 proc. nuolaidas, todėl ji jau tuomet galėjo žinoti, kad negalės įvykdyti įsipareigojimų, o tai gali būti sukčiavimas.

Naujausiais VVTAT duomenimis, nuo penktadienio sulaukta beveik 300 vartotojų skundų, kad jie negali pasinaudoti per beta.lt ir grupinis.lt pirktais įvairių paslaugų kuponais. Žmonių patirti nuostoliai siekia nuo 20 iki 2 tūkst. eurų.

„Beta Media“ apie ketinimą inicijuoti bankrotą pranešė praėjusį penktadienį, išsiuntusi klientams elektroninį laišką. Bendrovės direktorius ir vienintelis akcininkas Raimundas Adomaitis BNS pirmadienį teigė, kad netrukus bus pateiktas ieškinys teismui prašant iškelti bankroto bylą.

Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė BNS pranešė, kad teismas „Beta Media“ vadovo ieškinio dėl bankroto bylos iškėlimo dar nėra gavęs.

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode