Cirkas




Šaulių sąjunga mini 105-uosius veiklos metus, rengia trijų dienų žygį

sauliaiLietuvos šaulių sąjunga ketvirtadienį mini 105 metų sukaktį.

Ta proga rengiamas trijų dienų žygis aplankant partizanų bunkerius ir kovų vietas.

Tris dienas be pertraukos truksiančiame žygyje bus nešamos Lietuvos ir Šaulių sąjungos vėliavos.

Žygis vyks estafetės principu. Atstumą įveikę žygeiviai vėliavas perduos kitiems dalyviams, laukiantiems iš anksto numatytose vietose, pranešė Šaulių sąjunga.

Ketvirtadienio vakarą prie Ringovės piliakalnio Kauno rajone bus atidarytas Lietuvos šaulių sąjungos vadų ąžuolų parkas.

„Šis parkas, kuriame pasodinome ąžuolus, dedikuotus kiekvienam buvusiam organizacijos vadui, yra pavyzdys, kad šauliai kuria gražesnę, žalesnę, saugesnę ir stipresnę Lietuvą“, – sakė Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis.

Parko atidarymo proga jis taip pat pasodins čia ąžuoliuką. Iš šio ąžuolyno ir bus išlydėti pėsčiųjų žygio „Šauliams 105“ dalyviai.

Anot pranešimo, žygio tikslas – ne tik aktyviai praleisti laiką, bet ir pagilinti žinias apie Lietuvą, laisvės kovų istoriją, tad kartu su žygeiviais keliaus karo istorikas Seimo narys Valdas Rakutis, kiti istorikai, Kauno miesto tarybos narys, miškininkas, šaulys Kęstutis Markevičius, Pėsčiųjų asociacijos vadovas Vidmantas Genys.

Šeštadienio rytą žygio dalyviai finišuos Kaune prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios, kur bus aukojamos šv. Mišios už Tėvynę Lietuvą ir Lietuvos šaulių sąjungą. Vėliau Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje žygiuos visos Lietuvos šaulių rikiuotė, vyks šventė.

Apsilankiusieji galės sužinoti, kaip teikti pirmąją medicinos pagalbos, kaip susikrauti krepšį ir būti pasiruošus ekstremaliai situacijai, kokias ginklais mokosi šaudyti šauliai, kiek sveria šalmas ar šarvinė liemenė, ką šaulių sukonstruoti dronai gali nuveikti valstybės gynyboje ar atliekant kitas šauliškas užduotis.

Šaulius su jubiliejumi ketvirtadienį sveikina ir šalies vadovai.

„Puikiai žinau, kad šauliai yra tie, kuriems nereikia priminti, jog valstybė saugi tik tada, kai jos žmonės laisvę brangina ir yra pasiruošę ją ginti, ir todėl nuoširdžiai džiaugiuosi augančiomis šaulių gretomis, stiprėjančia ir vis geriau visuomenėje matoma ir pažinta organizacija“, – pranešime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Man didelė garbė būti Šaulių sąjungos dalimi ir šiandien minimos sukakties proga pasveikinti kiekvieną, ištikimą šauliškomis vertybėms ir brangiausiam priesakui – ginti ir stiprinti Lietuvą“, – pridūrė ji.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad Lietuvos šaulių sąjunga padeda stiprinti Lietuvą daugeliu aspektų, o organizacijos nariai rodo atsidavimo ir patriotizmo pavyzdį.

„Tai įkvepia visus ir kelia mūsų tautos dvasią. Dėkoju už jūsų indėlį į Lietuvos saugumą, stiprybę ir prestižą. Likite tokie tvirti ir vieningi, kaip iki šiol“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos šaulių sąjunga įkurta 1919 metų birželio 27 dieną Kaune. Dabar organizacijai priklauso apie 14 tūkst. narių.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode