Cirkas




Lietuva tarptautinėse rinkose pasiskolino 1 mlrd. eurų

pinigai00123Lietuva tarptautinėse kapitalo rinkose iš daugiau nei 20 valstybių trečiadienį pasiskolino 1 mlrd. eurų, išleisdama 7 metų trukmės euroobligacijų emisiją. Už ją bus mokamos 3,5 proc. metų palūkanos.

„Nepaisant Lietuvos kredito reitingo sumažinimo gegužę, vienai iš agentūrų priėmus tokį sprendimą dėl užsitęsusio karo Ukrainoje, užsienio investuotojai teigiamai vertina mūsų šalį ir jos ekonominę bei politinę situaciją. Šiandien pasiskolinome reikšmingą sumą, tokiu būdu per pirmąjį šių metų pusmetį užsitikrindami šiems metams reikalingas lėšas užsienio finansų rinkose“, – pranešime sakė finansų viceministras Darius Sadeckas.

Pasak pranešimo, naujos emisijos obligacijų paklausa buvo tris kartus didesnė nei skolinimosi poreikis, o rizikos priedas virš vidutinės apsikeitimo sandorių palūkanų normos siekė 90 bazinių punktų.

Emisija išplatinta 3,682 proc. pelningumu, vertybinių popierių išleidimo kaina lygi 98,895 proc. jų nominalios vertės.

Euroobligacijos bus apmokamos liepos 3 dieną, o išperkamos – 2031 metų liepos 3-ąją.

Bankais platintojais buvo pasirinkti „Deutsche Bank“, HSBC ir „Societe Generale“, o „Swedbank“ buvo papildomas bankas platintojas (angl. „co-lead manager“).

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ gegužės pabaigoje pakeitė Lietuvai anksčiau suteiktą A+ ilgalaikio skolinimosi reitingą su neigiama perspektyva į A su stabilia perspektyva, palikdama galioti A-1 trumpalaikio skolinimosi reitingą.

„Standard & Poor’s“ ilgalaikio skolinimosi reitingas susilygino su kitų dviejų agentūrų – „Fitch Ratings“ ir „Moody’s Investment Service“ – Lietuvai suteiktais reitingais.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode