Cirkas




Dėl savivaldybių išmokų – teisėsaugos įtarimai Alytaus, Mažeikių rajonų tarybų nariams

savivaldybeAtlikdama tyrimus dėl dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių išmokomis, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė pareiškusi įtarimus Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariui Danieliui Jakubavičiui ir buvusiam Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nariui Vytautui Visminui.

Turimais duomenimis, tarybų nariai galimai suklastojo dokumentus, juose įtvirtindami tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

D. Jakubavičius, eidamas Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario pareigas ir galimai piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 8 tūkst. eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir sukčiavimo.

Kito tyrimo duomenimis, V. Visminas, būdamas Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nariu ir galimai piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 3 tūkst. eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo.

Šiuo metu STT atlieka 30 ikiteisminių tyrimų dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių (du tyrimai), Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių (2 ikiteisminiai tyrimai), Šilutės, Jonavos (du tyrimai), Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės (du tyrimai), Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Įtarimai šiuo metu yra pareikšti 13 asmenų.

Tyrimai pradėti visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode