Cirkas




Lietuvoje prasideda tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas 2024-1“

tankaiPenktadienį Lietuvoje prasideda vienos didžiausių šiais metais tarptautinių lauko taktikos pratybų „Geležinis vilkas 2024-1“, pranešė kariuomenė.

Beveik dvi savaites truksiančiuose mokymuose Gaižiūnų ir Kazlų Rūdos poligonuose bei Kauno, Jonavos, Kaišiadorių ir Prienų rajonuose atlikti gynybos ir puolimo operacijas treniruosis daugiau kaip 3700 Lietuvos ir sąjungininkų karių bei daugiau kaip 500 karinės technikos vienetų.

Pagrindiniai šių mokymų dalyviai – pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausantys Karaliaus Mindaugo husarų ir Logistikos batalionai bei Lietuvoje dislokuota NATO priešakinių pajėgų kovinė grupė.

Mokymuose dalyvaujantys kariniai daliniai pratybose naudos tankus, pėstininkų kovos mašinas, savaeigius artilerijos pabūklus, šarvuotus transporterius.

Gyventojai įspėjami, kad birželio 8, 10 ir 13 dienomis pratybų rajonuose, ypač tarp Kazlų Rūdos ir Jonavos miestų, numatomas karinės technikos kolonų judėjimas.

Be Lietuvos karių šiuose mokymuose taip pat dalyvauja kariniai vienetai iš Belgijos, Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Liuksemburgo Norvegijos, Nyderlandų, ir NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei vadovaujančios Vokietijos.

Pratybos „Geležinis vilkas“ yra vieni didžiausių taktinių mokymų, kasmet vykstančių Lietuvoje, jomis siekiama palaikyti ir įvertinti Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vienetų kovinę parengtį.

Kariuomenės nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode