Cirkas




Kaune veiks Lietuvos inžinerijos kolegija

inziKaune veiks Lietuvos inžinerijos kolegija, ji kuriama susijungus Kauno technikos bei Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoms.

„Labai tikslinga, kad inžinerija stiprinama būtent Kauno regione, kur tiek „Investuok Lietuvoje“, tiek kitos institucijos prognozuoja, kad būtent čia investicijos plėsis labiausiai ir čia inžinerijos stiprinimas bus strategiškai reikšmingas“, – antradienį per naujos švietimo įstaigos pristatymą sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Justas Nugaras.

Anot jo, Vyriausybė savo ruožtu planuoja investuoti 4 mln. eurų į mokslo ir studijų infrastruktūros atnaujinimą, potencialo sustiprinimą.

„O didžiausias akcentas bus skiriamas elektronikos sričiai, kas kritiškai yra svarbu Kaunui“, – sakė viceministras.

Kauno technikos kolegijai bei Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijai susijungus į vieną aukštąją mokyklą planuojama atnaujinti ne tik turimą studijų bazę, bet ir laboratorijų infrastruktūrą, kurti naują Elektronikos ir medžiagų apdirbimo inžinerijos laboratoriją.

Lietuvos inžinerijos kolegijoje rengiamasi į studijų programas įtraukti dirbtiniu intelektu paremtų modulių, daugiau skaitmeninių įrankių. Daugiau dėmesio bus skiriama tvariai inžinerijai, investuojama į akademinio personalo kompetencijų vystymą.

Anot Kauno technikos kolegijos pranešimo, reorganizavimo procesas neturės įtakos studentų priėmimui, jis vyks įprastai per bendrojo priėmimo sistemą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode